de Bezetting

OVERZICHT ISRAELISCHE

MENSENRECHTENSCHENDINGEN

met dank aan staatvanbeleg.com voor deze maandelijkse overzichten.

English overviews available on the website Staatvanbeleg.com

Een overzicht (2000-heden) van de dodelijke slachtoffers van de Israelische bezetting op:
http://israelpalestinetimeline.org

Overzicht april 2017

Overzicht maart 2017

graphic-nl-smallDe maand maart 2017 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien.Staat van Beleg wist er 772 te rapporteren (en nog 201 rapporten).

Deze maand staan we stil bij Internationale vrouwendag in Palestina en bij de strijd van Palestijnse vrouwen door de jaren heen.

Overzicht februari 2017

svb-jan-nl-smallDe maand februari 2017 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechtenschendingen zien. Staat van Beleg wist er 668 te rapporteren (en og 219 rapporten).

In een situatie van onderdrukking en verzet heeft alles met alles te maken. Elk doodgeschoten kind, elke slooporder en elke nieuwe wet of regel die het leven van de Palestijnen verder ontwricht leidt tot meer spanningen in een maatschappij die geen maatschappij mag zijn.
Het thema van deze maand is de zogenoemde “Landroofwet” waarmee Israël zich opnieuw van zijn slechtste kant heeft laten zien.

Overzicht januari 2017

graphic-nl-smallDe maand januari 2017 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechtenschendingen zien. Staat van Beleg wist er 837 te rapporteren (en nog 174 rapporten). De schendingen nemen zowel in aantal als in grimmigheid met de maand toe op de Palestijnse bevolking, hun land en hun eigendommen.

Even belangrijk als de schendingen maandelijks te rapporteren en te publiceren is het om bij te houden hoe de internationale gemeenschap, politici en media met de voortdurende bezetting van Palestina omgaan.

Read more →

= 2016 =

Overview December 2016

december-graphic-smallIn the month of December 2016 Staat van Beleg could list 726 human rights violations (and 186 reports/analyses). The highest number we could document so far since the start of Staat van Beleg in July 2015.

2016 was another difficult year for the Palestinian people. We could document almost 7000 violations (about 18 abuses every single day!) on the Palestinian people, their land and their properties by Israel. About 150 Palestinians have been killed last year, ranging from a baby of several months old to a man of 85 years old.
We will show you the numbers through some graphics [no dutch text available]

Overzicht november 2016

beeld-nl-smallDe maand november 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 687 te rapporteren (en nog 150 rapporten). Iedere maand proberen we een ander aspect te belichten met betrekking tot de bezetting van Palestina. Deze maan willen we graag stilstaan bij het Israëlische nederzettingsbeleid.

Terwijl de sloop van Palestijnse bouwwerken en de landinname voor de uitbreiding van nederzettingen onverhinderd doorgaan zien we wat onrustbarende ontwikkelingen vanuit de politieke arena opkomen.

Overzicht oktober 2016

okt-nl-kleinDe maand oktober laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 627 te rapporteren (en nog 148 rapporten). Iedere maand proberen we een ander aspect van de bezetting van Palestina onder de aandacht te brengen, Deze maand willen we uw aandacht vestigen op restricties die de Palestijnen treffen.

Eerst echter een korte opsomming van een aantal recente acties van Israëlische kant die een beeld geven van een atmosfeer die steeds grimmiger wordt. De verdere inperking van de bewegingsvrijheid en de vrijheid van meningsuiting van de Palestijnen moet men in dat licht zien. Het ziet er niet naar uit dat we van de huidige regering iets positiefs kunnen verwachten.

Overzicht september 2016

banner-nl-kleinDe maand september 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 614 te rapporteren (en nog 127 rapporten). Iedere maand proberen we een ander aspect van de bezetting van Palestina onder de aandacht te brengen. Deze maand willen we focussen op de aspecten van medeplichtigheid en normalisatie ten aanzien van de voortdurende bezetting van Palestina.

Overzicht Augustus 2016

Overzicht juli 2016

SvBNL_smallDe maand juli 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 607 te rapporteren (en nog 115  rapporten). Iedere maand proberen we een ander aspect van de bezetting van Palestina onder de aandacht te brengen. Ons oog viel dit keer op wat culturele aangelegenheden waaronder Israëlische schendingen op schrijvers/poëten, een filmmaker, een circustrainer, een astrofysicus, vredesactivisten en een fotojournalist. We laten met elf voorbeelden zien hoe Israël culturele en journalistieke vrijheden tegenhoudt.

 Overzicht juni 2016

juniSvBNL_smallDe maand juni 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 590 te rapporteren (en nog 123 rapporten). We hebben nu een jaar gewerkt aan dit archief en we zijn getuige geweest van een schokkend aantal mensenrechten-schendingen en slachtoffers van de bezetting. In de periode van oktober 2015 – maart 2016 konden we een grote stijging in het aantal standrechtelijke executies waarnemen, gevolgd op vermeende steekpogingen. Veel van deze slachtoffers vielen in en rondom Hebron Stad, die door de Israëlische autoriteiten het laatste jaar bijna volledig afgesloten is. Mensenrechtenactivisten en toezichthouders zijn door de bezettingstroepen verdreven en lokale radiostations werden gesloten. Een gevaarlijke ontwikkeling!

Overzicht mei 2016

fotomei2016_smallDe maand mei 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 638 te rapporteren (en nog 109 rapporten). Iedere maand proberen we weer een ander aspect van de bezetting van Palestina uit te lichten. In de maand mei bezocht een teamlid van Staat van Beleg de Westelijke Jordaanoever, waaronder de stad Hebron. Zij maakte een kort verslag met haar bevindingen en aanvullende informatie van haar bezoek aan Shuhada Street in Hebron (zie bovenstaande foto).

Read more →

Overzicht april 2016

De maand april 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 568 te rapporteren (en nog 125 rapporten). (English text here) Iedere maand focussen we op een opmerkelijke schending of incident of een schending welke veel voorkwam gedurende…

De maand maart 2016 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 564 te rapporteren (en nog 149 rapporten). (English text here) De lente is net aangevangen en de temperaturen beginnen al te stijgen in Palestina. Er ligt…

English text here De maand februari laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechten-schendingen zien. Staat van Beleg wist er 531 te rapporteren (en nog 140 rapporten/opiniestukken). Vorige maand zagen we duidelijk een toename in de aantallen van sloop van huizen. In februari zette deze trend zich…

Overview January 2016

In the month of January 2016 Staat van Beleg could list 492 human right violations (and 151 reports/analyses). To give a better insight of the numbers of violations/character of the incidents we hereby provide you with an overview which mainly…

Overzicht december 2015

New! Our overview of human rights abuses in Palestine by the Israeli army, police, and settlers is now available in English online, or downloadable as a PDF-file. Er zijn steeds meer Israëlische stemmen die opgaan om de terreur van de bezetting…

Overzicht november 2015

header_november15_smallDe maand november laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechtenschendingen zien. Staat van Beleg wist er 557 te rapporteren (en nog 174 rapporten). De schendingen worden ook steeds grimmiger van aard. Waar de Palestijnen eerst nog een stukje veiligheid in…

Overzicht oktober 2015

header_oktober15_smallEind september hadden wij niet kunnen bevroeden hoe de zaken in Palestina er eind oktober zouden uitzien. Onze overzichten tot nu toe waren gebaseerd op de “normale” situatie en lieten toch al honderden ernstige gevallen van mensenrechtenschendigen zien. In oktober…

Overzicht september 2015

header_september15_smallDe maand september liet opnieuw een stijging zien ten opzichte van de vorige maanden. Het wordt steeds grimmiger. Ondanks enkele gruwelijke moorden zoals die op de Palestijnse familie Dawabsheh is er in Israël niets te merken van een moment van…

Overzicht augustus 2015

tekening_arrestatie_smallDagelijkse effecten van geweld, mensenrechtenschendingen, discriminatie en onderdrukking door Israël Waar Staat van Beleg in de maand juli al mensen versteld deed staan met het rapporteren en publiceren van 200 mensenrechtenschendingen in Palestina, zo zal het aantal van augustus van…

Overzicht juli 2015

logo_FPF_1Update 8 september We zijn inmiddels een ruim een maand verder en Staat van Beleg blijft bezig om de informatie te verbeteren. De versie van augustus, voorzien van categorieën en een overzichtelijke lay-out, werd door velen zeer op prijs gesteld. Daarom hebben…