Palestijnse kinderen hebben recht op leven, vrij van onrecht en onderdrukking [Discussion – VIDEO]

  • CREA Amsterdam

*** De video registratie van de lezing kan hier bekeken worden.***

Deel 1 van de Lezing

Sarit Michaeli, International Advocacy Officer van de Israelische mensenrechten organisatie B’Tselem, bespreekt Israel’s systematische afzien van haar verplichtingen onder Internationaal recht om de Israëlische veiligheidstroepen verantwoordelijk te stellen voor het doden en verwonden van Palestijnse minderjarigen.

Deel 2 van de Lezing

Sarit Michaeli behartigt de internationale belangen van de Israëlische mensenrechten-organisatie B’Tselem. Zij zal een lezing geven over de systematische wijze waarop Israëlische gewapende eenheden hun internationaalrechtelijke verplichtingen, om zich te verantwoorden voor het doden en verwonden van Palestijnse minderjarigen, ontlopen.

Deel 3 Q&A

Alleen al in 2018 hebben Israëlische gewapende eenheden 55 Palestijnse minderjarigen gedood, op een totaal van 290 Palestijnen, de meeste in de Gazastrook. Al deze voorvallen zijn het direct gevolg van het niets en niemand ontziende beleid waarbij gericht met scherp wordt geschoten. Dit beleid draagt de goedkeuring van de regering en en de legertop en wordt afgedekt door het juridische systeem.

Los van de publiciteit die enkele gebeurtenissen gekregen hebben, wordt er niemand voor deze voorvallen aansprakelijk gesteld; binnen het systeem van militaire rechtstoepassing gaat iedereen vrijuit.

Sarit maakt sedert oktober 2004 deel uit van de staf van B’Tselem en heeft twaalf jaar gewerkt als woordvoerder van de organisatie. Naast haar werkzaamheden ten behoeve van diplomaten en internationale burgerorganisaties, legt zij demonstraties vast die plaatshebben op de Westelijke Jordaanoever, waarbij haar speciale aandacht uitgaat naar het misbruik dat veiligheidstroepen maken van ‘crowd control’ wapens. Zij is de opsteller van het rapport dat B’Tselem hierover heeft uitgebracht.

De discusie zal gevoerd worden in het Engels.
(De Video registratie van de avond zal binnenkort beschikbaar zijn.)

De avond, georganiseerd door FFIPP (Faculty For Israeli Palestinian Peace) en Palestijnse Kinderrechten Coalitie, is onderdeel van de campagne ‘Recht op Leven’.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.